Άιντε, καρδιά, αρματώνου! Τί ξαργούμε το φοβερό, μοιρογραμμένο κρίμα να το πράξουμε; Εμπρός, δόλιο μου χέρι πάρε το ξίφος, πάρε το! Πορεύου για το ξεκίνημα θλιμένης ζήσης, και μη δειλιάζεις, μη θυμάσαι αν είναι τα τέκνα αυτά χιλιάκριβα περίσσια, και πώς τα γέννησες εσύ· την ώρα ετούτη καν, τους γιους σου ξέχασε τους, κ' ύστερα θρήνα! Τί, κι αν τους σκοτώσεις, αγαπημένοι σου είταν απ' τη φύση— κ' εγώ θάν είμαι μιά δυστυχισμένη!

Deathly Seduction

Deathly Seduction

Άγγελοι χάραξαν δρόμο για την αγκαλιά σου, νεράιδες άκουσαν το κάλεσμα σου, αστέρια ερωτεύτηκαν με τ' άγγιγμα σου, μάγισσες υποσχέθηκαν να με φέρουν κοντά σου...

Καληνύχτα...


«Α, φεύγεις; Καληνύχτα.» Όχι, δε θαρθω. Καληνύχτα. εγώ θα βγω σε λίγο. Ευχαριστώ. Γιατί επιτέλους, πρέπει να βγω από αυτό το τσακισμένο σπίτι. Πρέπει να δω λιγάκι πολιτεία, -όχι, όχι το φεγγάρι - την πολιτεία με τα ροζιασμένα χέρια της, την πολιτεία του μεροκάματου, την πολιτεία που ορκίζεται στο ψωμί και στη γροθιά της την πολιτεία που όλους μας αντέχει στην ράχη της με τις μικρότητές μας, τις κακίες, τις ώχτρες μας, με τις φιλοδοξίες, την άγνοιά μας και τη γερατειά μας,-να ακούσω τα μεγάλα βήματα της πολιτείας, να μην ακούω πια τα βήματά σου μήτε τα βήματα του Θεού, μήτε και τα δικά μου βήματα. Καληνύχτα.

Σάββατο, 21 Μαρτίου 2009

Sigils
Γκουχ! Γκουχ! Αγαπημένες μου μαθήτριες , σήμερα θα μιλήσουμε για τo sigil, το οποίο είναι ένα σύμβολο που φτιάχνεται για συγκεκριμένη μαγική πράξη. Σαν τα φυλαχτά που καρφίτσωνε πάνω σας η μάνα σας να μην σας αβασκάνουν… Φτου! Φτου! Φτου!
Συνήθως δύο ή περισσότερα μαγικά σύμβολα ή γεωμετρικά σχήματα με ειδική σημασία ή σκοπό, ενώνονται για να το σχηματίσουν. Η λέξη προέρχεται από τη Λατινική sigillum που σημαίνει υπογραφή. Μια πεντάλφα και μια ..εξάλφα μας κάνει ένα νέο sigil την εντεκάλφα..Έτσι το καταλαβαίνετε καλύτερα; Ξέρω..ξέρω… Οι αδύναμες στα μαθηματικά, όχι!
Η μαγεία των sigils και των συμβόλων είναι ευρύτατα διαδεδομένες μαγικές εργασίες και για τους μάγους και τους αλχημιστές αποτελούν βασικό εργαλείο τους. Κάτι σαν το κατσαβίδι για τον ηλεκτρολόγο….
Στην Μεσαιωνική μαγεία ο όρος sigil αναφερόταν κυρίως σε σφραγίδες αγγέλων και δαιμόνων. Στο Γριμόριο θα βρείτε πολλές τέτοιες αναφορές(..αν βρείτε το Γριμόριο..). Στο «Kατώτερο κλειδί του Σολομώντα» θα βρείτε τις σφραγίδες των 72 Πριγγιπών –να δεις αλλιώς γράφονται αυτοί- της Κόλασης για μαγική χρήση. Οι σφραγίδες αυτέs θεωρούνταν ίσης δύναμης με το δαιμονικό όνομα και έδιναν κυριαρχία του μάγου πάνω στον δαίμονα ( και ήταν και ευκολόχρηστες.. το ίδιο είναι να ζωγραφίζεις ένα πεντάκτινο αστέρι και το ίδιο να λες: Belphegor, Nysrogh κτλ χωρίς να στραμπουλάς τη γλώσσα σου;). Τις συναντάμε επίσης στον Ιουδαϊκό μυστικισμό και στην Κabbala (καμιά σχέση με τραμπάλα..).
Στην σύχρονη μαγεία ξεχωριστή θέση τους έδωσε Austin Osman Spare, εισηγητής της Χαοτικής Μαγείας. Πολύ κακό παιδί αλλά έκανε τα πράγματα πολύ εύκολα για τους σύγχρονους μάγους. Ούτε ουρές σαλαμάνδρας, ούτε αποξηραμένο δεξί αυτί κουφού βατράχου να ψάχνετε πια! Χάρηκες Χατζηαμπέλογλου ή μου φάνηκε;
Στην χαοτική μαγεία οι λέξεις της πρόθεσης μετατρέπονται σε ένα αφηρημένο σχέδιο. (Καλό κόλπο ώστε να αρθεί η αρνητικότητα του μηχανισμού της θέλησης αλλά και να αφομοιώσει το ασυνείδητο την πληροφορία!). Στην πορεία χρεώνονται με την επιθυμία του μάγου και έτσι αποτυπώνονται στον ασυνείδητο νου. Οι σφραγίδες αυτές χρησιμοποιούνται για ξόρκια αλλά και τη δημιουργία σκεπτομορφών. Όχι Χατζηαμπέλογλου δεν χτύπησε το κουδούνι για έξω ακόμη. Να βγάλεις το σκασμό και να κάτσεις κάτω!
Το hypersigil είναι μια εκτεταμένη δουλειά που σχετίζεται με την τέχνη με μαγικό περιεχόμενο και δύναμη. Παράδειγμα η δουλειά του Grant Morrison, στην σειρά comic, The Invisibles.
Στο The Art Of Memetics των Edward Wilson & Wes Unruh βρίσκουμε τον ορισμό του sigil ως τη διασταύρωση του τεχνήματος, του χρόνου που έγινε το τέχνημα, της ενέργειας πίσω από τη σφραγίδα, και την πρόθεση με την οποία ο μάγος την πότισε… Κλέισε το στόμα Χατζηαμπέλογλου! Από τα νήματα των 4 αυτών ενεργειών ένας κόμπος γεννιέται στο βωμό της συνειδητότητας του μάγου. Όχι Χατζηαμπέλογλου! Σε σένα δε μπορεί αν συμβεί αυτό!Υπολείπεσε συνειδητότητας! Αυτή η 5η ενέργεια, ο μυστικός κόμπος δηλαδή, είναι πλέον σφιχτός, είναι η αληθινή σφραγίδα.
Ότι καταλάβατε καταλάβατε... Θα δούμε τα χαμπέρια σας στο αυριανό διαγώνισμα…
Διάλλειμα τώρα…

7 σχόλια:

J. Luna [X-GoteEngeL] είπε...

Tibi, magnum Innominandum, signa stellarum nigrarum et bufaniformis Sadoquae sigillum

Tzeni DelaPorta είπε...

Eίδες βρε άχρηστη Xατζηαμπέλογλου που υπάρχουν άνθρωποι που διαβάζουν Lovecraft και συ δεν σώνεσαι από τα Lovestories!

markos-the-gnostic είπε...

αχ σε τι δουλειές μας έβαλες

ChicaGriega είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση!! Θα φτιάξω το δικό μου sigil λοιπόν! :)

J. Luna [X-GoteEngeL] είπε...

hehe ο Lovecraft ειναι οτι πιο Ιερο στη Φανταστικη Λογοτεχνια!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

KATI MIKΡΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ.ΤΟ Sigil ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΦΥΛΑΧΤΟ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ.

Tzeni DelaPorta είπε...

ναι..να μην μας αβασκάνουν...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Θανατική Ποινή:Δεν μου αξίζει να ζω σε έναν κόσμο που ακόμη ο Άνθρωπος σκοτώνει τον Άνθρωπο.

Θανατική Ποινή:Δεν μου αξίζει να ζω σε έναν κόσμο που ακόμη ο Άνθρωπος σκοτώνει τον Άνθρωπο.
Amnesty international. Stop Death Penalty

Et in Arcadia Ego

Et in Arcadia Ego