Άιντε, καρδιά, αρματώνου! Τί ξαργούμε το φοβερό, μοιρογραμμένο κρίμα να το πράξουμε; Εμπρός, δόλιο μου χέρι πάρε το ξίφος, πάρε το! Πορεύου για το ξεκίνημα θλιμένης ζήσης, και μη δειλιάζεις, μη θυμάσαι αν είναι τα τέκνα αυτά χιλιάκριβα περίσσια, και πώς τα γέννησες εσύ· την ώρα ετούτη καν, τους γιους σου ξέχασε τους, κ' ύστερα θρήνα! Τί, κι αν τους σκοτώσεις, αγαπημένοι σου είταν απ' τη φύση— κ' εγώ θάν είμαι μιά δυστυχισμένη!

Deathly Seduction

Deathly Seduction

Άγγελοι χάραξαν δρόμο για την αγκαλιά σου, νεράιδες άκουσαν το κάλεσμα σου, αστέρια ερωτεύτηκαν με τ' άγγιγμα σου, μάγισσες υποσχέθηκαν να με φέρουν κοντά σου...

Καληνύχτα...


«Α, φεύγεις; Καληνύχτα.» Όχι, δε θαρθω. Καληνύχτα. εγώ θα βγω σε λίγο. Ευχαριστώ. Γιατί επιτέλους, πρέπει να βγω από αυτό το τσακισμένο σπίτι. Πρέπει να δω λιγάκι πολιτεία, -όχι, όχι το φεγγάρι - την πολιτεία με τα ροζιασμένα χέρια της, την πολιτεία του μεροκάματου, την πολιτεία που ορκίζεται στο ψωμί και στη γροθιά της την πολιτεία που όλους μας αντέχει στην ράχη της με τις μικρότητές μας, τις κακίες, τις ώχτρες μας, με τις φιλοδοξίες, την άγνοιά μας και τη γερατειά μας,-να ακούσω τα μεγάλα βήματα της πολιτείας, να μην ακούω πια τα βήματά σου μήτε τα βήματα του Θεού, μήτε και τα δικά μου βήματα. Καληνύχτα.

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011

Ένα κεράκι για αυτούς που σε λίγο δε θα είναι ανάμεσα μας...

Νωρίς το πρωί (ώρα Ιαπωνίας) στην πόλη  Φουκουσίμα ξέσπασε πυρκαγιά στον αντιδραστήρα 4 του εκεί Πυρηνικού εργοστασίου ενώ σε κατάσταση υψηλού κινδύνου βρίσκονται οι αντιδραστήρες 2 και 3 με τη βλάβη από τη φωτιά να έχει περάσει το δεύτερο από τα τρία προστατευτικά στρώματα.
Οι Αρχές προσπαθούν με κάθε μέσο να θέσουν υπό έλεγχο τις φωτιές, ωστόσο, οι επιχειρήσεις διεξάγονται με δυσκολία, λόγω των υψηλών επιπέδων ραδιενέργειας.
Αυτή τη στιγμή στις πυρηνικές εγκαταστάσεις  της  Φουκουσίμα  180 ειδικοί εργάζονται νυχθημερόν με αυτοθυσία για να ελέγξουν τους αντιδραστήρες.
Οι άνθρωποι αυτοί, οι επωνομαζόμενοι "άμεσα θύματα", γνωρίζουν ότι σε λίγες εβδομάδες δεν θα είναι στην ζωή λόγω της έκθεσης τους στην ραδιενέργεια.  Παρόλα αυτά μένουν εκεί και αγωνίζονται. Αφανείς ήρωες της τραγωδίας του παραλόγου που εμείς ονοματίζουμε Σύγχρονη Ζωή.

Άς ανάψουμε  ένα κεράκι λοιπόν, για αυτούς που σε λίγο δε θα είναι ανάμεσα μας. Ένα κεράκι συγνώμης, μιας και ο καθένας μας έχει μερίδιο σε αυτό το τέρας που δημιουργήσαμε, ένα κεράκι ευχής να είναι οι τελευταίοι, ένα κεράκι υπόσχεση πως την εύχη με αγώνα θα την κάμουμε πράξη. Ένα κεράκι καλό κατευόδιο....
ΛΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Θανατική Ποινή:Δεν μου αξίζει να ζω σε έναν κόσμο που ακόμη ο Άνθρωπος σκοτώνει τον Άνθρωπο.

Θανατική Ποινή:Δεν μου αξίζει να ζω σε έναν κόσμο που ακόμη ο Άνθρωπος σκοτώνει τον Άνθρωπο.
Amnesty international. Stop Death Penalty

Et in Arcadia Ego

Et in Arcadia Ego