Άιντε, καρδιά, αρματώνου! Τί ξαργούμε το φοβερό, μοιρογραμμένο κρίμα να το πράξουμε; Εμπρός, δόλιο μου χέρι πάρε το ξίφος, πάρε το! Πορεύου για το ξεκίνημα θλιμένης ζήσης, και μη δειλιάζεις, μη θυμάσαι αν είναι τα τέκνα αυτά χιλιάκριβα περίσσια, και πώς τα γέννησες εσύ· την ώρα ετούτη καν, τους γιους σου ξέχασε τους, κ' ύστερα θρήνα! Τί, κι αν τους σκοτώσεις, αγαπημένοι σου είταν απ' τη φύση— κ' εγώ θάν είμαι μιά δυστυχισμένη!

Deathly Seduction

Deathly Seduction

Άγγελοι χάραξαν δρόμο για την αγκαλιά σου, νεράιδες άκουσαν το κάλεσμα σου, αστέρια ερωτεύτηκαν με τ' άγγιγμα σου, μάγισσες υποσχέθηκαν να με φέρουν κοντά σου...

Καληνύχτα...


«Α, φεύγεις; Καληνύχτα.» Όχι, δε θαρθω. Καληνύχτα. εγώ θα βγω σε λίγο. Ευχαριστώ. Γιατί επιτέλους, πρέπει να βγω από αυτό το τσακισμένο σπίτι. Πρέπει να δω λιγάκι πολιτεία, -όχι, όχι το φεγγάρι - την πολιτεία με τα ροζιασμένα χέρια της, την πολιτεία του μεροκάματου, την πολιτεία που ορκίζεται στο ψωμί και στη γροθιά της την πολιτεία που όλους μας αντέχει στην ράχη της με τις μικρότητές μας, τις κακίες, τις ώχτρες μας, με τις φιλοδοξίες, την άγνοιά μας και τη γερατειά μας,-να ακούσω τα μεγάλα βήματα της πολιτείας, να μην ακούω πια τα βήματά σου μήτε τα βήματα του Θεού, μήτε και τα δικά μου βήματα. Καληνύχτα.

Παρασκευή, 8 Απριλίου 2011

Η Άλωση του Λευκού

Αν κάτι με απωθεί αλλά και ταυτόχρονα με εμπνέει είναι οι λευκοί τοίχοι. Το άσπρο με κουράζει και συνειρμικά  με παραπέμπει στο άδειο.Τι κι αν η λογική μου λέει πως είναι το χρώμα που μέσα του κλείνει το Χρώμα κι αν η ψυχολογία το συνιστά για γαλήνη. Μου είναι αδύνατον να επιβιώσω σε λευκούς χώρους. Η λύση των τοιχογραφιών για τους συμπάσχοντες είναι θαρρώ η ενδεδειγμένη. Εγώ τουλάχιστον  με τα χρόνια έχω εθιστεί σε αυτή και πλέον την υιοθετώ για τους χώρους μου. Ένα από τα τελευταία λευκά μεσότοιχα μου παραδόθηκε πλέον κι αυτό στο χρώμα και στο σχήμα ;) Φωτό από τη Μοιραρακική  μπορδοκιτρινομπλεκόκκινη κόμη μου, ως αποτέλεσμα της ενασχόλησης μου με το μπογιάτισμα τοίχων, σε επόμενη ανάρτηση στην ενότητα οι Αποκριές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Θανατική Ποινή:Δεν μου αξίζει να ζω σε έναν κόσμο που ακόμη ο Άνθρωπος σκοτώνει τον Άνθρωπο.

Θανατική Ποινή:Δεν μου αξίζει να ζω σε έναν κόσμο που ακόμη ο Άνθρωπος σκοτώνει τον Άνθρωπο.
Amnesty international. Stop Death Penalty

Et in Arcadia Ego

Et in Arcadia Ego