Άιντε, καρδιά, αρματώνου! Τί ξαργούμε το φοβερό, μοιρογραμμένο κρίμα να το πράξουμε; Εμπρός, δόλιο μου χέρι πάρε το ξίφος, πάρε το! Πορεύου για το ξεκίνημα θλιμένης ζήσης, και μη δειλιάζεις, μη θυμάσαι αν είναι τα τέκνα αυτά χιλιάκριβα περίσσια, και πώς τα γέννησες εσύ· την ώρα ετούτη καν, τους γιους σου ξέχασε τους, κ' ύστερα θρήνα! Τί, κι αν τους σκοτώσεις, αγαπημένοι σου είταν απ' τη φύση— κ' εγώ θάν είμαι μιά δυστυχισμένη!

Deathly Seduction

Deathly Seduction

Άγγελοι χάραξαν δρόμο για την αγκαλιά σου, νεράιδες άκουσαν το κάλεσμα σου, αστέρια ερωτεύτηκαν με τ' άγγιγμα σου, μάγισσες υποσχέθηκαν να με φέρουν κοντά σου...

Καληνύχτα...


«Α, φεύγεις; Καληνύχτα.» Όχι, δε θαρθω. Καληνύχτα. εγώ θα βγω σε λίγο. Ευχαριστώ. Γιατί επιτέλους, πρέπει να βγω από αυτό το τσακισμένο σπίτι. Πρέπει να δω λιγάκι πολιτεία, -όχι, όχι το φεγγάρι - την πολιτεία με τα ροζιασμένα χέρια της, την πολιτεία του μεροκάματου, την πολιτεία που ορκίζεται στο ψωμί και στη γροθιά της την πολιτεία που όλους μας αντέχει στην ράχη της με τις μικρότητές μας, τις κακίες, τις ώχτρες μας, με τις φιλοδοξίες, την άγνοιά μας και τη γερατειά μας,-να ακούσω τα μεγάλα βήματα της πολιτείας, να μην ακούω πια τα βήματά σου μήτε τα βήματα του Θεού, μήτε και τα δικά μου βήματα. Καληνύχτα.

Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011

Μνημεία σε απόγνωση: Ελευσίνα και Αγέλαστος Πέτρα

"Δες τι προιστορία κατατρόπωσε μια σταλιά παρόν".
"Κατωτέρα τάξις" από την" Εφηβεία της Λήθης" της Κικής Δημουλά.Ένα συγκλονιστικό απόσπασμα, σπάραγμα ψυχής, από την βραβευμένη Αγέλαστον Πέτρα του Κουτσαύτη. 
Στο 3.25 λεπτό υπάρχει ένα πλάνο που ίσως για όσους δεν ξέρουν την ιστορία θα περάσει απαρατήρητο. Πρόκειται για έναν άντρα ντυμένο φωχικά, έναν από αυτούς που τόσο εύκολα διακωμωδούμε προσδίδοντας τους τον χαρακτηρισμό " ο τρελλός του χωριού". Χρόνια ολόκληρα τρέχει πίσω από τα φορτηγά που στα μπάζα τους κουβαλούν κομμάτια από τα αρχαιολογικά ευρήματα της Ελευσίνας για να τα πετάξουν στη χωματερή και διασώζει ότι μπορεί...
  
Ο άσημος σωτήρας πολλών αρχαίων της Ελευσίνας, όπως τον αποτύπωσε η κάμερα του Κουτσαύτη στην ταινία η "Αγέλαστος πέτρα". Προσαρμόζοντας στην περίσταση τον Έριχ Φρομ θα έλεγα "Ιδού κύριοι η Επανάσταση της Ελπίδας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Θανατική Ποινή:Δεν μου αξίζει να ζω σε έναν κόσμο που ακόμη ο Άνθρωπος σκοτώνει τον Άνθρωπο.

Θανατική Ποινή:Δεν μου αξίζει να ζω σε έναν κόσμο που ακόμη ο Άνθρωπος σκοτώνει τον Άνθρωπο.
Amnesty international. Stop Death Penalty

Et in Arcadia Ego

Et in Arcadia Ego