Επειδή ο χρόνος πλέον δεν επαρκεί γαι να ζυμώνουμε μόνες μας το ψωμί μας, παρεκτός κι αν είναι γιορτή και σκόλη, η ιδέα του αρτοπαρασκευαστή είναι τέλεια για όσες θέλουμε να ξέρουμε τι τρώμε.
Κάποια στιγμή έπεσε στα χέρια μου και μια πολύ καλή συνταγή για ψωμί και σκέφτηκα να τη μοιραστώ με τις φαν της κουζίνας.
Συνταγή ψωμιού:
300 ml νερό
3 κουτάλια της σούπας ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
3 κουτάλια της σούπας ελαιόλαδο
2 κουτάλια της σούπας γάλα
4 κούπες (δοσομετρητής αρτοπαρασκευαστή) αλεύρι
2 κουταλάκια μαγιά
Τα υλικά μπαίνουν πάντα με αυτήν την σειρά και το καλύτερο πρόγραμμα για αυτον τον τύπο ψωμιού είναι το 3ωρο.
2 σχόλια:
Εγώ βάζω 1 κιλο αλεύρι ,
προτιμώ το ολικής άλεσης,
2 κουταλιές του καφέ αλάτι ,
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,
2 κούπες νερό χλιαρό (650 ml),
2 φακελακια ξηρή μαγιά (16gr).
Όλα αυτά αφού τα αναμίξω και τα ζυμώσω, τα βάζω στην φόρμα του αρτοπαρασκευαστή ,βάζω για να είμαι σίγουρος και αντικολλητικό χαρτί στον πάτο πρώτα , πατάω να ισιώσει την ζύμη εκεί μέσα και κλείνω το καπάκι , εννοείται πως έβαλα και την φόρμα με την ζύμη μέσα στον αρτοπαρασκευαστή πριν.
Σκεπάζω με κάτι , κουβέρτα ; πετσέτα; κάτι τέτοιο , τον αρτοπαρασκευαστή , αυτό μπορεί και να μην χρειάζεται , δεν ξέρω και σε 1 ώρα η ζύμη έχει φουσκώσει.
Βγάζω από πάνω τα σκεπάσματα και βάζω το πρόγραμμα του ψησίματος . Είναι προρυθμισμένο στον δικό μου τουλάχιστον στην 1 ώρα.
Μου γίνεται πολύ ωραίο.
ωραίο ακούγεται αλλά μπελαλίδικο! Εγώ βάζω όλα τα υλικά μέσα και αφού πατήσω το κουμπάκι τα κάμει όλα μόνο του: ζύμωμα, φούσκωμα, ψήσιμο.
Επίσης αν προσέξεις η διαφορά η βασική στις συνταγές μας είναι η..ζάχαρη. Δοκίμασε την τη συνταγη που δίνω και θα εκπλαγείς με το πόσο διαφορετικό ψωμί βγαίνει :)
Δημοσίευση σχολίου